Turvallisuus & takuuasiat

Arvioimme sähkölaitteiden kunnon Turvallisuus- ja kemikaalivirasto Tukesin sähkölaitteiden jakelijaa koskevan ohjeistuksen mukaisesti.
Lisätietoja Tukesin oppaasta Sähkölaitteiden valmistus, maahantuonti ja myynti: http://bit.ly/tukes-opas

Arvioinnissa varmistamme mm. sen, että seuraavat asiat ovat kunnossa:

  • Laite tarkistetaan silmämääräisesti. Sähkölaitteen johdot ja pistotulppa ovat ehjiä. Sähkölaitteen kuori on ehjä. Sähkölaitteen kytkimet ja säätimet ovat ehjiä.
  • Tarkistetaan, että laitteesta löytyvät tunnistetiedot ja CE-merkintä.
  • Tarkistetaan, että laite on turvallinen käyttää. Laitteeseen kytketään virta ja laite koekäytetään.
  • Jos laitteessa huomataan puutteita niin se saatetaan vaatimustenmukaiseksi.

Mitä emme tee:

  • Emme tutki tai testaa sähkölaitteen sisäisten osien kuntoa tai arvioi niiden jäljellä olevaa käyttöikää, ellei siihen ole aihetta. Sähkölaitteet tutkitaan pääsääntöisesti      pintapuolisesti.
  • Emme tee sellaisia tarkistuksia tai huoltoja, jotka edellyttävät sähköalan pätevyyttä. Tätä pätevyyttä edellyttävät yleensä esimerkiksi laitteet, jotka toimivat suoralla verkkovirralla ilman erillistä ulkopuolista tai sisäistä virtalähdettä.

Mitä voimme tehdä:

  • Tavalliselle sähkönkäyttäjälle sallittuja töitä, kuten rikkoontuneen liitäntäjohdon ja pistotulpan vaihto.

Takuu

Kaikilla tuotteilla on yhden kuukauden pituinen takuu. Ostohetkellä tuotteessa mahdollisesti olevat viat ja puutteet kerrotaan asiakkaalle. Takuu kattaa viat, jotka ilmenevät tuotteessa takuuajan sisällä sekä huollon yhteydessä huomaamatta jääneet viat. Takuu ei kata käyttäjän toimien seurauksena aiheutuneita vikoja. Lisätietoja tuotteesta ja siihen tehdyistä huolloista ja päivityksistä saat kysymällä henkilökunnalta.