Palvelut & hinnat

Meiltä saat tietokoneisiin ja älylaitteisiin liittyvää neuvontaa. Tarvittaessa suoritamme tietokoneiden asennuksia ja korjauksia. Yritämme ensisijaisesti saada nykyisen laitteesi toimimaan. Jos se ei ole mahdollista tai haluat päivittää uudempaan laitteeseen niin voit kysyä meiltä kunnostettuja uudelleenkäyttökoneita. Katso palveluhinnasto sivun alareunasta. Hinnat sisältävät arvonlisäveron. Suluissa olevat jäsenhinnat ovat Lapin koti- ja mökkiyhdistyksen jäsenille. Lapin koti- ja mökkiyhdistykseen voit liittyä tältä sivulta.

Huom! Jokaisella laitteella on oma hiilijalanjälkensä ja ympäristö on meille arvokas asia. Haluamme, että yksikään laite ei ole arvoton edes silloin kun se on rikki. Vaihtaessasi meiltä ostamasi laitteen toiseen uudelleenkäytettyyn laitteeseen lupaamme uudesta laitteesta 10% alennuksen.


Esimerkkejä palveluista

Tietokoneen fyysinen puhdistus. Hinta n. 45€ (35€)
Tietokoneen ohjelmallinen puhdistus. Hinta n. 45€ (35€)
Tietokoneen fyysinen ja ohjelmallinen puhdistus. Hinta n. 60€ (50€)

Miksi tietokone tulisi puhdistaa säännöllisesti?
Tietokoneen puhdistaminen säännöllisesti (1-2 krt/v) pitää tietokoneen kunnossa ja ehkäisee sen osien ylikuumenemisen ja rikkoutumisen. Puhdistus myös säilyttää koneen alkuperäisen suorituskyvyn. Erityisen tärkeää puhdistaminen on kannettavien tietokoneiden elektroniikalle.

Tietokoneen tai sen osan asennus tai vaihtaminen. Hinta n. 45€ (35€)

Mitä tietokoneen asennukseen kuuluu?
Esimerkiksi kiintolevyn vaihtaminen tai lisääminen (ei sisällä varmuuskopiointia), keskusmuistin lisääminen, tulostimen asentaminen, ohjelmiston asentaminen sekä muiden komponenttien tai ohjelmistojen asentaminen tai vaihtaminen.

Tietojen siirtäminen vanhasta tietokoneesta uuteen. Tietojen tallentaminen rikkoutuneelta tietokoneelta. Hinta n. 45€ (35€).

Miten tiedot siirretään?
Tiedot siirretään asiakkaan uuteen tietokoneeseen tai asiakkaan omalle muistivälineelle (muistitikku tai ulkoinen kiintolevy). Tiedot voidaan yleensä kopioida talteen myös rikkoutuneesta koneesta jos koneen kiintolevy on ehjä. Huom! Voit ostaa uudelleenkäytetyn tietokoneen ja/tai muistitikun myös meiltä.

Virusten ja haittaohjelmien poistaminen ja tietokoneen ohjelmallinen siivoaminen. Ylimääräisten ohjelmien poistaminen. Hinta n. 45€ (35€).

Miksi virukset ja haittaohjelmat kannattaa poistaa ja tietokone siivota?
Tietokoneen puhdistaminen viruksista ja haittaohjelmista parantaa tietoturvaa ja tietokoneen suorituskykyä sekä kannettavissa tietokoneissa myös akun kestoa. Lisäksi uuden tietokoneen mukana tulee tarpeettomia ohjelmia, jotka häiritsevät tietokoneen käyttöä sekä hidastavat tietokonetta. Näitä ohjelmia voi ilmestyä tietokoneeseen myös vahingossa tai tietokonetta käyttävien lasten toimesta. Puhdistus sisältää myös näiden ohjelmien poistamisen. Ecocomin myymät uudelleenkäytetyt tietokoneet on valmiiksi puhdistettu.

Tietokoneen vianhaku ja korjaus. Vikaantuneiden osien vaihto. Vikadiagnoosin hinta n. 35€ (35€). Korjauksen hinta alk. 35€ (35€) sekä varaosat. Tarkempi kustannusarvio voidaan antaa tietokoneen tutkimisen jälkeen. Jos tietokonetta ei ole mahdollista korjata tai korjaaminen tulisi maksamaan liikaa niin voit lahjoittaa koneen meille ja saat alennuksen ostaessasi meiltä uudelleenkäytetyn tietokoneen.

Mitä tapahtuu lahjoitetuille koneille?
Poistamme tietokoneesta kaikki tiedot ja yritämme korjata sen. Jos korjaaminen onnistuu niin myymme tai lahjoitamme koneen. Jos konetta ei ole mahdollista korjata ja ottaa uudelleenkäyttöön niin hyödynnämme sen varaosina ennen kierrätystä, jotta sen ekologinen jalanjälki olisi mahdollisimman pieni.

Tietokoneen käytössä opastaminen. Hinta 45€/h (35€/h). Opastaminen on mahdollista myös asiakkaan kotona. Kilometrikorvaus 0,66€/km.

Iltakoulutukset pienryhmille 1-3 h (min. 6 max. 16 henkeä). Hinta 50 €/osallistuja. Koulutus Ecocomin Lapinkävijäntien toimipisteessä tai valitsemassasi paikassa kaupungin alueella. Ota yhteyttä ja suunnitellaan haluamasi koulutus.


Hinnasto 1.2.2023 (suluissa olevat hinnat Lapin koti- ja mökkiyhdistyksen jäsenille)

  • Tietokoneen fyysinen ja ohjelmallinen puhdistus n. 60€ (50€)
  • Tietokoneen tai sen komponentin asennus n. 45€ (35€)
  • Tietojen siirto n. 45€ (35€)
  • Virusten ja haittaohjelmien poisto n. 45€ (35€)
  • Käyttöopastus 45€/h (35€/) + km-korvaus
  • Vikadiagnoosi 35€ (35€)
  • Tietokoneen korjaus alk. 35€ (35€)
  • Koulutuspalvelut ryhmille 50€/osallistuja
  • Vilkaisu ei maksa mitään, mutta pieni lahjoitus kahvikassaan paikallisille nuorille on aina tervetullut!